Izvor:
10.06.2018 u 16:11
0

„POMISLIO SAM DA BI MOGAO DA ZAVRŠI KAO MALA TIJANA“: Otac napastvovanog dečaka ispričao šta se sve dogodilo KOBNOG DANA!

Ovo što se desilo katastrofa je za dve porodice – započinje ispovest za "Blic" Zoran Grujić (49) čijeg je šestogodišnjeg sina navodno silovao jedanaestogodišnjak u žbunju kod parkića ispred njihovih zgrada na Novom Beogradu.

Nemili događaj zbio se pre nedelju dana na igralištu, a svemu je prethodila igra dvojice dečaka u parku sa loptom. Šta se tačno zbilo u obližnjem žbunju, još se pouzdano ne zna, a u ispovesti za "Blic", otac dečaka koji je navodno silovan kaže da je nakon nekog vremena provedenog u parku, njegovo dete došlo kući izbezumljeno.

– Taj dečak je moje dete odveo u žbunje gde mu je skinuo veš i seksualno ga zlostavljao, što je potvrdio i pregled lekara gde je utvrđeno da dečak ima povrede nastale usled seksualnog zlostavljanja – tvrdi otac šestogodišnjaka i pojašnjava da je dečaka od maloletnog napasnika otrgla komšinica Lela, a zatim je otac mališana, kako kaže, otišao do porodice napasnika da raščisti slučaj.

– Moje dete izgledalo je izbezumljeno. Nije znao šta mu se dogodilo, samo je znao da ga je starije dete tuklo. Nakon dozivanja imena tog deteta, kako bih saznao ko su mu roditelji i gde živi, niko se nije odazivao. Međutim, rekle su mi komšinice da živi zgradi preko puta nas i shvatio sam da su majka i baba deteta sve vreme posmatrale metež u parku koji je nastao – kaže Zoran Grujić.

Kako dodaje, tada je otišao u stan u kojem su bile baba dečaka i majka K. J.

– Razgovor je sasvim normalno tekao nekih desetak minuta, faktički su me smirivale. One su znale da postoji problem, jer je jedanaestogodišnjak nakon onoga što je uradio pobegao kući, ali ne znam da li su u tom trenutku znale šta je stvarno uradio. One su u međuvremenu zvale oca deteta S. J. koji je uleteo u stan zadihan kao da je već tada hteo da me bije – dodaje on.

Grujić kaže i da se tada priča preokreće i u razgovoru očeva nastaje okidač.

– Kada je ulazio u stan video sam krajičkom oka da, kada je ustao da se javi na telefon i spusti torbicu na policu, pored torbice bio je i pištolj. Nisam ga video ranije, ali ne mogu da tvrdim ni da ga je on tada doneo. Njegova reakcija na sve me je zaprepastila i isprovocirala da uradim ono što sam uradio. Rekao je ženi da odvede dete na sokić, a meni kako će mi sada skočiti rejting i kako ćemo završiti u novinama. Tada mi je pao mrak na oči. Uzeo sam pištolj i zapucao – tvrdi on.

Zoran je u S. J. i K. J. ispalio dva metka, pogodivši ih u noge. Oni su zadobili lakše povrede i nisu bili životno ugroženi. Zoran ističe da mu je žao što je majka napasnika ranjena, jer nije želeo nju da povredi.

Potom je, kako tvrdi, otišao iz njihovog stana kod prijatelja.

– Prijatelj mi je rekao "sačekaj malo krenula je hajka protiv tebe". Razmišljam o porodici, sinu, osmomesečnoj bebi u kući, ženi. Još to veče hteo sam da se predam, ali sam sačekao advokata i otišli smo zajedno u policijsku stanicu u Zemunu – navodi Grujić.

Zoranu je bilo određeno zadržavanje od 48 sati i saslušala ga je javna tužiteljka.

– Bio sam kao ubijen, držali su me u nekoj šupi u izolaciji. Koliko god ne želiš da razmišljaš o onome što se dogodilo jednostavno razmišljaš… Kad sam čuo da mi je sin povređen, da je silovan, uplašio sam se, samo mi je u glavi bilo to da je mogao da završi kao mala Tijana, Aleksa… – kaže Grujić, koji je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Kako sada stvari stoje, on je jedini ko bi u ovom trenutku mogao da odgovara pred zakonom jer je, za sada, istraga pokrenuta zbog pucnjave, a ne silovanja deteta.

Napasnik je maloletan, te ne može krivično da odgovara, a njegovi roditelji S. J. i K. J. nisu deo istrage i za sada neće snositi krivicu.

Ipak, konačan ishod ove drame znaće se nakon detaljne istrage.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter