Izvor:
13.08.2016 u 13:40
0

SPREČENI ORUŽANI OBRAČUNI BAJKERA: Pet stranaca proterano iz Srbije, 15 ne sme preko granice!

Petoro stranaca, pripadnika bajkerske grupe "Banditos", proterano je iz Srbije, a za još 15 policija je izrekla meru zabrane ulaska u našu zemlju, nakon saznanja da su planirali oružane obračune u nekoliko naših gradova, ekskluzivno saznaje "Blic".

Kako ovaj dnevni list saznaje, akcija privođenja petorice "Banditosa" izvedena je u Kragujevcu i Pančevu, nakon čega su proterani iz Srbije. Trojica proteranih su iz Švedske, a dvojica iz Nemačke.

Pripadnicima "Banditosa" je izrečena mera otkaza boravka u Srbiji i mera zabrane ulaska u zemlju na dve godine. Mera zabrane ulaska u Srbiju izrečena je za još 15 pripadnika ove bajkerske grupe, koji, ukoliko se pojave na granici, neće moći da uđu u našu zemlju – kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije. Svi "Banditosi" kojima je izrečena mera zabrane ulaska u Srbiji, strani su državljani, uglavnom Švedske i Nemačke.

Prema saznanjima "Blica", petorica "Banditosa" koji su proterani iz Srbije važe za najviđenije vođe ove bajkerske grupe u Evropi. Među njima su Šveđani Andres Gustafson i Patrik Rikinen, kao i Nemac Benjamin Buhmaer. Njihovo privođenje izvedeno je na osnovu operativnih podataka Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koja bajkerske grupe već duže vreme drži pod "prismotrom".

Već odavno postoji bezbednosni rizik od pripadnika ove bajkerske grupe. Postoje informacije da su planirali oružane obračune sa pripadnicima suprostavljenih grupa, prvenstveno sa grupom MC Hells Angels – kaže izvor ovog beogradskog lista.

Prema tvrdnjama istog izvora, planirane obračune između dve bajkerske grupe ubrzao je napad na jednog od najuticajnijih pripadnika "Banditosa" u Srbiji – Milana Milog Sjekloću, kojeg su dvojica pripadnika "Anđela" napala nožen i bejzbol palicom. Oni su pokušali da mu otmu motocikl, vredan nekoliko desetina hiljada evra, kao i prsluk koji je najvažniji deo njihove moto-opreme. Sjekloća je tom prilikom uzvratio nožem i ranio jednog od napadača, uhapšen je i zadržan u pritvoru.

Pripadnici i "Banditosa" i "Anđela pakla" u Srbiji važe za osobe koje vuku podebele kriminalne dosijee. "Anđeli" u Srbiji su navodno povezani sa "Pink Panterima" i prodajom ukradenog nakita, dok su "Banditosi" brojčano najmanja, ali najagresivnija grupa.

Blic/HappyTv.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter