Izvor:
20.06.2018 u 09:51
0

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U BEOGRADU: Uhapšena srpsko-italijanska grupa koja je švercovala kokain!

Srpsko-italijanska grupa, koja se sumnjiči da je prodavala kokain širom Evrope, uhapšena je jutros u Beogradu.

U akciji srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal i njihovih kolega iz Milana, koja je trajala godinu dana, uhapšeno je 13 osoba od kojih pet u Srbiji i osam u Italiji.

U Srbiji su među petoro uhapšenh i Milovan Nikolić Profa i Jakov Kontić, koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne grupe. Nikolić i Kontić su više puta javno spominjani kao jedni od najvećih dilera kokaina u Italiji. Među osam uhapšenih u Italiji je Kontićev bivši zet.

Ovoj konačnoj akciji prethodila su presecanja četri transporta kokaina i hapšenje ukupno sedam osoba. Tako su prthodno otkriveni transporti od 2,2 kilograma kokaina, 3,3 kilograma, 1,8 kilograma i 14 kilograma.

Tako je konačnom akcijom uhapšeno ukupno 10 Srba, devet Italijana, i jedan Slovenac. Oduzet je veliki iznos novca. Grupa se sumnjiči da je kokain čistoće 86,7 nabvaljala u Holandiji po ceni od 33.000 do 38.000 evra po kilogramu. Zatim ga odatle preko Nemačke transportovala do Austrije gde je rađena deoba. Jedan deo je prebacivan u Italiju. Sumnja se da je godišnje tako prebacivano samo do Italije i više stotina tona kokaina.

Protiv Kontića su i ranije pokretane akcije u Italiji i sumnjiče se da je imao saradnju i sa ogrankom poznate mafijaške grupe Ndrangete u Milanu.

Izvor: Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter