Izvor:
20.06.2018 u 12:16
0

CARINICI ISPOD PAPIRA I SPAJALICA PRONAŠLI „BLAGO“: Zlatnu polugu vrednu preko 2 miliona dinara pokušao da prokrijumčari turski državljanin!

Carinici na graničnom prelazu Gradina zaplenili su zlatnu polugu koja vredi više od 2 miliona dinara, kao i 15.500 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carina Srbije.

Prekršaj je otkriven u kolima nemačkih registarskih oznaka za čijim volanom se nalazio 53-godišnji turski državljanin sa boravištem u Nemačkoj.

On je carinicima rekao da ima samo lične stvari i 400 evra ali je detaljnim pregledom automobila i prtljaga otkriven krijumčareni tovar.

– Kada su carinici pogledali ispod papira, spajalica i selotejp trake koji su se tu nalazili, pronašli su 25.000 evra, od čega je putniku vraćen iznos dozvoljen za prenos preko granice bez prijavljivanja od 10.000. Ali to nije bilo sve. Pored neprijavljenih deviza, otkriveno je da putnik krije još nešto – zlatnu polugu tešku pola kilograma, vrednosti veće od čak 2 miliona dinara – piše u saopštenju.

– Reč je o tzv. investicionom zlatu, čistom zlatu u polugama (pločicama) ili dukatima koje se ne oporezuje prilikom uvoza i prometa, pa se zato smatra neprikosnovenom investicionom kategorijom jer čuva kupovnu moć novca – piše u saopštenju.

Oduzet mu je i automobil do okončanja prekršajnoj postupka, jer pronađenog zlata premašuje 1/3 vrednosti automobila.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter