Izvor:
24.06.2018 u 13:10
0

NIJE BILIO EKSPLOZIJE U JOŠANIČKOJ BANJI: Usled povećanog pritiska izleteo poklopac na ulaznoj cevi u turbinu!

Na privatnoj mini hidroelektrani "Marić", u Jošaničkoj banji, nije došlo do eksplozije, već je oko 10:30 sati, usled povećanog pritiska vode, izleteo poklopac ulaza cevi u turbinu, nakon čega je izbila izvesna količina vode, rečeno je u MUP-u.

Kako je rečeno, tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta, a povređenih nije bilo. Deo puta Aleksandrovac – Jošanička banja, u blizini mini hidroelektrane, bio je poplavljen a, kako navode u MUP-u, taj deo puta sada je očišćen i prohodan.

Ranije je javljrno da se u delu mašinske kuće male hidroelektrane "Marić" na regionalnom putu Jošanička Banja – Aleksandrovac dogodila eksplozija, ali da se uzroci još ne znaju. Kako je navedeno, meštani su kazali da se eksplozija čula i u tri kilometra udaljenoj Jošanickoj banji.

MHE "Marić" je jedna od desetine mini hidroelektrana koje su izgrađene na vodotokovima reka Jošanica i Samokovka u poslednjih pet godina.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter