Izvor:
12.07.2018 u 15:19
0

Marjanović izašao iz pritvora Okružnog zatvora!

Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, izašao je nešto pre 17 sati iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kojem je bio skoro 10 meseci, od hapšenja 15. septembra prošle godine, i braniće sa slobode do pravosnažne odluke suda o osnovanosti optužnice koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge.

Marijanovićje pušten nakon što mu je ranije danas Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor, a ispred zatvora ga je sačekao advokat Stefan Jokić.

Apelacioni sud je, naime, usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda kojiom mu je privor bio produžen 26. juna, rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Tom odlukom naloženo je da se Marjanović odmah pusti iz pritvora, u kojem je bio od 15. seprembra prošle godine.

“Nasuprot zaključku prvostepenog suda, Apelacioni sud nalazi da u odnosu na okrivljenog Marjanovića ne stoje razlozi za produženje pritvora, već smatra da okolnosti koje su u ranijem periodu ukazivale na postojanje osnova za pritvor, nisu takvog intenziteta te da samim tim ne ukazuju da je nužno zadržavanje okrivljenog u prtivoru po zakonskom osnovu po kojem je određen (uznemirenje javnosti)”, precizirala je Piljić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je inače nakon dopune istrage, podiglo novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

I novom optužnicom, koja još nije potvrđena, Marjanović se tereti za isto krivično delo – teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter