Izvor:
20.08.2016 u 00:54
0

SRPSKI PREMIJER SA ZVANIČNICIMA SRPSKE: Evo šta Vučić misli o najavljenom referendumu!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sa predstavnicima Republike Srpske razgovarati o raznim pitanjima, ali da ni on kao predsednik vlade, niti predstavnici Srbije uopšte, "nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o onome što se dešava na teritoriji drugih država".

– Što se tiče referenduma i situacije u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini i regionu, ja sam predsednik Vlade Srbije, ja i vlada se bavimo Republikom Srbijom, a o svemu drugom ćemo prijateljski razgovarati sa predstavnicima Republike Srpske – izjavio je Vučić, odgovarajući na pitanje da li će sa predstavnicima Srpske razgovarati večeras o najavljenom referendumu u RS, koji je, inače, naišao na negativna reagovanja bošnjačkih političkih predstavnika i dela međunarodne zajednice.

– Predstavnici Srbije, naime, nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o onome što se dešava na teritoriji drugih država – rekao je Vučić.

– Ali, mi smo uvek tu da pomognemo koliko možemo i da budemo neka vrsta garanta mira, kao i da istovremeno budemo i radimo sve u korist našeg naroda – istakao je srpski premijer.

Mnogi bosanski mediji preneli su ranije danas, pozivajući se na neimenovane izvore, da će se Vučić posle obeležavanja 75 godina od početka stradanja Srba, Jevreja i Roma u koncentracionom logoru Jasenovac sastati s predsednikom Srpske Miloradom Dodikom u Banjaluci kako bi tražio od njega da odustane od referenduma o ustanovljavanju Dana Republike Srpske, koji je najavljen za nešto više od mesec dana.

Al Jažera je podsetila u tom kontekstu da je Dodik nakon razgovora s Vučićem pre godinu dana odustao od najavljivenog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Tanjug
Foto: Twitter/allnews24eu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter