Izvor:
24.07.2018 u 10:16
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ PORUČILA: Svaki kilometar puteva je pobeda rada nad neradom i pravde nad silom!

Svaki kilometar puta i pruge koji napravimo je pobeda rada nad neradom i pravde nad silom, poručila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic na obeležavanju početka radova na obilaznici oko Beograda, od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka.

Mihajlovićeva je rekla da je u prethodnom periodu bilo mnogo onih koji su ograničavali razvoj Srbije i Beograda.

– Mislim pre svega i na one koji su nam uvodili sankcije i na sve ono što smo pretrpeli kada su nam se rušili mostovi u NATO agresiji. Bilo je i nekih naših prethodnika koji su započinjali obilaznicu nekloliko puta i nikada je nisu završili – rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je najavila da na ovoj deonici od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka ima jedan deo, odnosno jedna traka puta koja nedostaje a koja će kaže, biti napravljena.

– Ono što mogu da obećam je da ćemo mi kao što završavamo Koridor 10 i Koridor 11, kao što smo završili i napravili most Ljubovija-Bratunac, Žeželjev most, završiti i ovu obilaznicu i na taj način doprineti razvoju Srbije – poručila je ministarka građevinarstva.

Ona je obraćajući se na početku radova, rekla da je država uspela da vrati saobraćaj iz nekih drugih zemalja u Srbiju. Otvaranje obilaznice je prema njenim rečima važan dan za Beograd zato što će se, kaže, izgradnjom obilaznice skloniti teretni saobraćaj iz centra prestonice.

– Važno je za Srbiju zato što spajamo dva važna koridora, Koridor 10 i Koridor i 11, ,važno je za razvoj naše zemlje zato što to sigurno znači više automobila i teretnjaka na našim putevima, a mislimo da možemo za sada da budemo ponosni jer 20 miliona automobila više imamo od trenutka kada smo počeli da gradimo i puštamo u promet naše auto-puteve – kaže Mihajlovićeva.

Podseća i da je više od 200 kilometara auto-puteva pušteno u saobraćaj u prethodnih nekoliko godina te da se naredne godine planiraju novi auto-putevi. Napomenula je da od izvođača radova ne očekuje nikakve probleme i izgovore nego "da upravo rade onako kako ugovor kaže".

– Do 2021. početka, ova deonica mora biti gotova pa onda idemo dalje – rekla je Mihajlovićeva.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Energy Observer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter