Izvor:
26.07.2018 u 08:21
0

LJAJIĆ: Što se više odlaže rešenje kosovskog pitanja, svaki novi predlog biće gori i radikalniji za Srbiju!

Što se više odlaže rešenje kosovskog pitanja, svaki novi predlog biće gori i radikalniji za Srbiju, izjavio je danas ministar Rasim Ljajić i istakao da zato treba pomeriti stvari sa mrtve tačke pre svega zbog Srba, koji žive na Kosovu i zbog napretka zemlje.

"Ako pogledate istorijski u zadnjih 25 godina, svaki svaki sledeći predlog za Kosovo je bio gori od onog predhodnog. Svaki legitimni predstavnik Albanaca je bio radikalniji od predhodnog. Nije se pregovaralo sa onima sa kojima se možda moglo pregovarati zato što se polazilo sa maksimalističkih pozicija", kazao je Ljajić.

Prema rečima ministra, pregovaračka pozicija Srbije slabi što se više odlaže rešenje pitanja Kosova.

"Mislim da sve treba staviti na sto kao opcije. Mislim da je podela dobro, ali zakasnelo rešenje. Bilo je ranije prilike, devedesetih godina kada ste imali realnu i vlast, moć i uticaj na Kosovu, ali sada toga nema. Prema tome, naša pregovaračka pozicija je sada daleko slabija i što više odlažemo (rešenje) mislim da će biti sve gore po nas", istakao je on.

Ministar je ponovio da realizam po pitanju Kosova podrazumeva sagledavanje objektivnih okolnosti onoga sto je moguće u aktuelnoj situaciji.

"Mi ovde imamo, rekao bih, orkestriranu mantru da ''ne damo Kosovo'', ''Kosovo je srce Srbije'', da je ''najbolje da ostane ovako kako jeste'', kao da je stanje idealno. Dakle ''hajde da zadržimo zamrznuti konflikt'', kao da mi u ovom zamrznutom konfliktu sada uživamo, a posebno Srbi koji na Kosovu žive. Dakle treba da pomerimo stvari sa mrtve tacke. I zbog ljudi koji dole žive i zbog napretka Srbije", precizirao je Ljajić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Balkan Bülteni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter