Izvor:
31.07.2018 u 10:15
0

BRNABIĆ SA AMBASADOROM JAPANA MARUJAMOM: Bilateralni politički odnosi dve države veoma dobri i kreću se uzlaznom putanjom!

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunići Marujamom da su bilateralni politički odnosi dve države veoma dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, naročito posle posete japanskog premijera Šinzoa Abea Srbiji u januaru ove godine.

Tom prilikom ambasador Japana zahvalio je premijerki, Vladi i građanima Srbije na pomoći i podršci koju je Srbija pružila Japanu prilikom katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile ovu zemlju, dok Brnabić je istakla da građani Srbije saosećaju sa prijateljskim narodom Japana.

Ona je podsetila na nesebičnu pomoć koju su Vlada Japana, ali i građani svojim donacijama uputili Srbiji tokom poplava 2014. godine.

Sagovornici su se, kako se navodi, složili da je u poslednjem periodu ostvaren napredak i u ekonomskim odnosima, zaključujući da postoji povećan interes japanskih kompanija za poslovanje na našem tržištu i nove investicije.

Zaključeno je da ekonomsku saradnju treba nastaviti kroz realizaciju značajnih investicionih projekata i otvaranje novih perspektiva za povećanje obima robne razmene, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter