Izvor:
22.08.2016 u 21:44
0

SRPSKI MITROPOLIT LJUT NA BAJDENA: Smatra da treba da klekne i traži oproštaj od nas!

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije izjavio je da je potpredsednik SAD Džozef Bajden trebalo da traži oproštaj za zločine koje je počinio NATO pakt.

Amfilohije je o poseti zvaničnika SAD Beogradu i Prištini govorio tokom liturgije u Kumboru, prenose podgorički mediji.

Mitropolit je rekao da je Bajden trebalo da pokrene obnovu zgrada i mostova porušenih NATO bombama, naročito na Kosovu, i "porušenih domova hiljada raseljenih i unesrećenih radi njihovog povratka na vekovna ognjišta".

– Zamislite vi to: on se izvinjava. Umesto da klekne pred mučeničkim zaklanim narodom i svetinjama, i da se pokaje, i on i njegov Klinton (Bil Klinton, bivši predsendik SAD), i sva ostala natopaktovska razbojnička družina moderna, on se izvinjava. Kako ga nije sramota, i njega i one koji su ga poslali!? – kazao je Amfilohije.

Po rečima mitropolita takvim izvinjenjima se ne može rešavati subina i budućnost Balkana i Evrope.

– Izvinjava se, a u isto vreme nastavlja to zločinačko delo u Aziji. Milioni ljudi pokrenuti sa svojih ognjišta vekovnih, pradrevni narodi traže sebi spas. U Ukrajini se vodi krvavi bratoubilački rat, a on se izvinjava! – rekao je Amfilohije.

Amfilohije, oštar protivnik NATO i učesnik kampanje protiv ulaska Crne Gore u taj vojno-politički savez, nazvao je NATO "porobljivačkom organizacijom" i "totalitarnim, ubilačkim sistemom".

Ocenio je da taj "sistem, koji je nastavak hitlerovskog, novog, evropskog poretka", treba rasformirati.

Beta
Foto: Twitter/Reuters

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter