Izvor:
22.08.2016 u 23:33
0

VUČIĆ: Očekujte VEĆE plate uskoro!

Ima prostora za povećanje plata u javnom sektoru, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, istakavši da će Vlada Srbije u septembru ili oktobru krenuti u razgovore sa MMF-om o tom povećanju.

Za koliko procenata veću mesečnu zaradu mogu da očekuju zaposleni u javnom sektoru, premijer nije mogao da precizira, ali je rekao da veruje da će biti u većem procentu nego što je bilo prethodno povećanje,

"A ni prošli put povećanje nije bilo malo", podvukao je na konferenciji u vladi Srbije.

Vučić je istakao da vlada ima prostora, a kako je naveo, veruje da za to ima i snage. U tom smislu on je rekao da je poslednji fiskalni rezultat nakon osam meseci, što je, primetio je, dve trećine godine, budžet u suficitu od preko 20 milijardi dinara.

"Imamo suficit nakon od 12 meseci. To je dve trećine godine, a na kraju godine ćemo verovatno imati za najmanje 95 do 100 milijardi dinara bolji rezultat od onoga što je predviđeno kao dobar rezultat i što je dogovreno sa MMF", objasnio je premijer.

On je rekao da će neki reći i "zašto se hvalimo i slušamo to, neki ne žive bolje", ali neki, primetio je i žive bolje. Primera radi, rekao je on, prosečna plata je 3,9 odsto veća u junu.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je žao što hrvatski zvaničnici neće da sagledaju činjenice i pogledaju istini u oči i poručio da će od danas članovi vlade Srbije da se uzdržavaju od bilo kakvih reakcija na izjave koje dolaze iz Hrvaske na račun Srbije.

"Ne zato što smo ih se uplašili, već zato što zelimo da prestanu sa politikom u kojoj hoće Hrvatsku i Srbiju da predstave kao dve nedorasle i nezrele države koje igraju ping pong", rekao je Vučić na konferenciji za novianre.

On je rekao da mu je žao što zvaničnici Hrvatske neće da se odreknU te vrste fašističke prošlosti, koja je ispoljena u njihovim komentarima na godišnjice stradanja Srba koje smo ovih dana obeležili, TE da kažu da nisu saglasni sa tim i da je najstrašnije osuduju te zločine.

"Ne tražimo da kažu da je to bio genocid, iako jeste, već samo da izraze saučešhe i kajanje porodicama žrtava, a ne da osuđuju u svojim izjavama unuke žrtava, a veličaju dede dzelate", rekao je Vučić.

Politika regionalnog mira i stabilnosti i zaštita suvereniteta su zaštitni znak politike Vlade Srbije, rekao je premijer.

"Nastavićemo da negujemo dobrosusedske odnose politikom punog očuvanja mira i stabilnosti na celoj srpskoj teritoriji, ali i sa politikom očuvanja punog suvereniteta i integriteta naše države – rekao je premijer.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter