Izvor:
23.08.2016 u 00:43
0

VUČIĆ PORUČIO: ,,Ološi, bednici, jadnici – ostavite naše sportiste na miru”!

Hoću u svakom trenutku da zaštitim državu i vladu, tamo gde nije kriva, ma kako to ne bilo popularno, i neću da dozvolim nemoralnim i nečasnim ljudima da vređaju naše najbolje sportiste samo zato što misle drugčije od njih, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

– Svako ko je Andriji Prlainoviću rekao "zlato u blato" je "ološ elita", poručio je Vučić odgovarajući na pres konferenciji na kritike da je u svojim izjava uvredio upravo ovog vaterpolistu.

– To što ste možda smatrali uvredama, objasnio je, nije se odnosilo ni na jednog sportistu, već, kako je naveo, na Pajtića i druge koji su govorili da su olimpijci "uprkos nama osvojili su tolike medalje", a govorio sam i o ljudima sa RTS-a, jer ću tražiti da utvrdimo koliku su ekipu poslai u Rio i koliko je to koštalo građane.

– Tri puta sam rekao da će biti osam medalja, a kada se sve zavrsilo, rekli su da je to uteha za bedni narod – primetio je Vučić i zapitao da li isto tako govore da su američke medalje uteha zbog rasnih nereda, da su britanske zamena i uteha za Bregzit.

– O čemu se ovde radi, kakva crna uteha?! Srbija je sve uspešnija, sa sve više pobedničkog, nego gubitničkog mentaliteta – rekao je premijer.

On je, "obraćajući" se Andriji Prlainoviću, rekao:

– Svaka čast Andrija, kapa dole, ti si genije, jedan od najboljih sportista svih vremena, ne moram u svemu s tobom da se slažem, ali ću to na civilizovan način da iznesem.

– Ali, da prihvatim da onaj ološ koji po ceo dan smo soli pamet i vređa nase najistaknutje sportiste, jer ne prihvataju da misle isto kao oni, najbrutalnijim ličnim uvredama, pa misle imaju pravo, mi smo ti koji su elita, a u cemu ste elita, u neradu i mrznji.

Oni su, kaže, navijali protiv ove zemlje, jer su mislili da je to njihova šansa da pokažu da je država neuspešna, a kada su naši sportisti uspeli, onda su pokušali da dokažu da država nije zaslužna.

Premijer je poručio i da nema bolje reči za sve koji su loše govorili o srpskim sportistima, ljudima koji su Srbiji na olimpijskim igrama doneli medalje, te da takve može samo da nazove ološem i bednicima.

– Ološem, bednicima i jadnicima sam nazvao sve one koji su tako nazvali naše sportiste. A, to su slabe i nedovoljno snažne reči – rekao je Vučić na konferenciji za novinare i istakao da je jedini u ovoj zemlji koji ima petlju da "popu kaže da je pop", i da tom ološu kaže šta je.

Vučić je na opasku da je "ološ" prejak izraz potražio savet kojim izrazom da ga zameni, a zatim prihvatio sugestiju da to bude "nečasni i nemoralni ljudi", kojima će, dodao je, biti spreman uvek da odgovori.

Tanjug
Foto: Twitter/InSerbiaNetwork

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter