Izvor:
10.08.2018 u 14:45
0

REAKCIJA EVROPSKE KOMISIJE O RAZGRANIČENJU KOSOVA: Beograd i Priština da dogovore trajno, realistično i održivo rešenje!

Portparol Evropske komisije Karlos Martin istakao je da EU želi da Priština i Beograd postignu dogovor o trajnom rešenju za Kosovo, koje treba da bude moguće, održivo, realistično i u skladu sa međunarodnim pravom.

– Trajno rešenje znači moguća, održiva i realistična solucija u skladu sa međunarodnim pravom, a strane u dijalogu treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti – poručio je on.

Martin je tako odgovorio na molbu da prokomentariše predlog o razgraničenju.

On je podsetio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači, u okviru dijaloga pod posredovanjem visoke predstavnice Federike Mogerini 24.juna imali intenzivnu i produktivnu diskusiju o okvirima o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, te se saglasili da intenziviraju rad narednih nedelja.

Dalje je preneo da su se Vučić i Tači sastali 18. jula kako bi razmotrili ostvareni napredak i dogovorili da se početkom septembra ponovo sastanu.

Martin je naglasio da dijalog uz posredovanje Eu ima za cilj da pomogne u pronalaženju rešenja za saradnju dve strane, kao i da im pomogne u napretku na putu ka EU i unapređenju života građana.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter