Izvor:
29.08.2016 u 18:26
0

VELIKE OPASNOSTI PRED NAMA: Srbi su trenutno NAJUGROŽENIJI narod U EVROPI!

Srbija i srpski narod su u ovom trenutku najugroženija država i nacija u Evropi izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i zatražio od Vlade Srbije da sprovede mere bezbednosti i diplomatsku incijativu kako bi ukazala da se nad Srbima u regionu vrši brutalno nasilje.

On je ocenio da progon koji se sada nad njima vrši podseća na progon srpskog i jevrejskog naroda uoči i tokom Drugog svetskog rata.

– Zbog toga zahtevamo da Vlada Srbije hitno podigne na najviši stepen mere bezbednosti države i da sprovede opsežnu diplomatsku inicijativu, kako bi mobilisala sve partnere Srbije u svetu i ukazala da se nad Srbima u regionu vrši brutalno nasilje i krše njihova osnovna ljudska prava- naveo je Popović u pisanoj izjavi.

On je ocenio da u Hrvatskoj najviši državni zvaničnici, i vlast i opozicija, "neskriveno sprovode politiku ustaškog poglavnika Ante Pavelića" i napominje da žrtve takve politike nisu samo Srbi iz Hrvatske, već i srpski turisti koji se masovno hapse samo zato što su Srbi.

– U BiH je prekinuta istraga o pokušaju ubistva premijera jedne zemlje, samo zato što je premijer Srbije i zato što Srbija ima dobre odnose sa Republikom Srpskom, iako je čitava svetska javnost mogla da se uveri da je premijer Srbije u Potočarima samo sticajem srećnih okolnosti sačuvao život – navodi Popović.

Prema njegovim rečima, na Kosovu i Metohiji se ne dozvoljava Srbima da se pomole i zapale sveću u svojoj crkvi, već se protiv njih organizuje linč.

– Napadi na srpske svetinje su svakodnevni, a monaštvo i sveštenstvo SPC svakodnevno strahuje za svoje živote, čime se šalje poruka kako bi se lažna teroristička država Kosovo ophodila prema srpskoj duhovnoj baštini da je primljena u UNESKO – ukazao je Popović.

On navodi i da se u Crnoj Gori zatire srpsko pismo i na najbrutalniji način urušava Srpska pravoslavna crkva, kako bi se izbrisalo svako sećanje na viševekovno neraskidivo bratstvo Srba i Crnogoraca koje je zauvek uklesano u Njegoševe stihove.

– Srbija i srpski narod se nalaze pred novim istorijskim iskušenjima i zbog toga nam je više neko ikada potrebno nacionalno jedinstvo, hrabrost, politička mudrost, ali i odlučnost da ne dozvolimo da se stradanja Srba na ovim prostorima više ikada ponove – poručio je Popović, navodi se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter