Izvor:
18.09.2018 u 14:19
0

DAČIĆ I ĆIAMBU SAGLASNI: Bilateralni odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i prijateljski!

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova Rumunije i kopredsednika u Međuvladinoj mešovitoj komisiji za nacionalne manjine Georgija Ćiambu sa kojim se, kako se navodi, u prijateljskom tonu saglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i prijateljski.

Kako je saopšteno iz MSP-a, glavne teme razgovora bile su dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta, i tim povodom je ministar Dačić podsetio na otvorene pozive najvišim zvaničnicima Rumunije – predsedniku Klausu Johanisu, predsedniku Vlade Vjoriki Dančili i ministru spoljnih poslova Rumunije Teodoru Meleškanuu.

Ministar Dačić potvrdio je svoje prisustvo na predstojećoj konferenciji „Bezbednosni izazovi na Balkanu“ koja će se održati u Temišvaru 9. oktobra, gde će se susresti sa ministrom inostranih poslova Rumunije Teodorom Meleškanuom.

Državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Rumunije Ćiamba je preneo podršku Srbiji na njenom evropskom putu i tom prilikom je preneo da Rumunija spada u red zemalja koja se najsnažnije zalaže za politiku proširenja na Zapadni Balkan, kao i da će to pitanje biti visoko na njenoj listi prioriteta tokom predstojećeg predsedavanja Savetu EU u prvoj polovini 2019.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Radio Romania International‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter