DAČIĆ I ĆIAMBU SAGLASNI: Bilateralni odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i prijateljski!

 

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova Rumunije i kopredsednika u Međuvladinoj mešovitoj komisiji za nacionalne manjine Georgija Ćiambu sa kojim se, kako se navodi, u prijateljskom tonu saglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i prijateljski. 

Kako je saopšteno iz MSP-a, glavne teme razgovora bile su dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta, i tim povodom je ministar Dačić podsetio na otvorene pozive najvišim zvaničnicima Rumunije - predsedniku Klausu Johanisu, predsedniku Vlade Vjoriki Dančili i ministru spoljnih poslova Rumunije Teodoru Meleškanuu. 

Ministar Dačić potvrdio je svoje prisustvo na predstojećoj konferenciji „Bezbednosni izazovi na Balkanu“ koja će se održati u Temišvaru 9. oktobra, gde će se susresti sa ministrom inostranih poslova Rumunije Teodorom Meleškanuom. 

Državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Rumunije Ćiamba je preneo podršku Srbiji na njenom evropskom putu i tom prilikom je preneo da Rumunija spada u red zemalja koja se najsnažnije zalaže za politiku proširenja na Zapadni Balkan, kao i da će to pitanje biti visoko na njenoj listi prioriteta tokom predstojećeg predsedavanja Savetu EU u prvoj polovini 2019. 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Radio Romania International‏

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost