Izvor:
21.09.2018 u 11:18
0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na generalnoj debati 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na generalnoj debati 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u Njujorku od 24. do 28. septembra.

U delegaciji sa premijerkom Brnabić biće i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Predsednica Vlade obratiće se Generalnoj skupštini UN u četvrtak, 27. septembra.

Na generalnoj debati učestvovaće neki od najuticajnijih svetskih političara i lidera, između ostalih i predsednik SAD Donald Tramp, premijerka Velike Britanije Tereza Mej, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, premijer Japana Šinzo Abe, premijer Španije Pedro Sančez i mnogi drugi.

Glavna tema Generalne debate 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je „UN relevantne za sve ljude: globalno liderstvo i podeljena odgovornost za mirna, jednaka i održiva društva“.

Kao glavna pitanja izdvojena su unapređenje i bolje razumevanje sistema UN i jača podrška multilateralizmu, kao i implementacija odluka GS UN i pronalaženje efikasnog odgovora na izazove koji ugrožavaju mir, jednakost i održivost društva.

Brnabić će u ponedljak 24. septembra prisustvovati prijemu koji organizuje predsednik SAD Donald Tramp.

Brnabić će biti jedna od zvanica na ručku koji za šefove delegacija priređuje generalni sekretar Ujedinjenih nacija, Antonio Gutereš u utorak, 25. septembra i učestvovaće na sastanku na visokom nivou pod nazivom „Akcija za mir“, koji je posvećen mirovnim operacijama, u organizaciji generalnog sekretara UN.

Brnabić je jedan od učesnika poslovnog foruma ”Blumberg global” u sredu, 26. septembra, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Tokom boravka u Njujorku, predsednica Vlade imaće niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima, između ostalih i sa premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Švajcarske Alenom Berseom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter