HITAN SASTANAK PREDSEDNIKA I PREMIJERA: Nikolić i Vučić pričaće o...

 

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić stigao je večeras oko 20. 25 sati u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu gde će održati sastanak sa predsednikom Tomislavom Nikolićem. Nikolić je večeras Vučića pozvao na hitne konsultacije povodom odluke Saveta za sprovodenje mira u BiH da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike.

Premijer Vučić poručio je juče da će vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u Republici Srpskoj.

- Nema sumnje da ćemo želeti da čujemo stav svih srpskih predstavnika i da ću ih odmah pozvati u Beograd i zamoliti da se i s nama konsultuju ukoliko do takve odluke dođe - rekao je Vučić juče na konferenciji za novinare posle sastanka sa ambasadorima stranih zemalja u Srbiji.

Ambasadori Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira (PIC) u BiH pozvali su danas vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike jer će to, kako tvrde, destabilizovati BiH.

U zajedničkoj izjavi, sa kojom se nije saglasila Rusija, stoji da je potvrđeno da su odluke Ustavnog suda konačne i obavezujuće te da entiteti moraju poštovati odluke institucija BiH.

 

Tanjug
Foto: kremlin.ru

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost