Izvor:
31.08.2016 u 01:43
0

HITAN SASTANAK PREDSEDNIKA I PREMIJERA: Nikolić i Vučić pričaće o…

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić stigao je večeras oko 20. 25 sati u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu gde će održati sastanak sa predsednikom Tomislavom Nikolićem. Nikolić je večeras Vučića pozvao na hitne konsultacije povodom odluke Saveta za sprovodenje mira u BiH da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike.

Premijer Vučić poručio je juče da će vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u Republici Srpskoj.

Nema sumnje da ćemo želeti da čujemo stav svih srpskih predstavnika i da ću ih odmah pozvati u Beograd i zamoliti da se i s nama konsultuju ukoliko do takve odluke dođe – rekao je Vučić juče na konferenciji za novinare posle sastanka sa ambasadorima stranih zemalja u Srbiji.

Ambasadori Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira (PIC) u BiH pozvali su danas vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike jer će to, kako tvrde, destabilizovati BiH.

U zajedničkoj izjavi, sa kojom se nije saglasila Rusija, stoji da je potvrđeno da su odluke Ustavnog suda konačne i obavezujuće te da entiteti moraju poštovati odluke institucija BiH.

Tanjug
Foto: kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter