Izvor:
24.09.2018 u 06:42
0

STEFANOVIĆ: Srbija neće biti sabirni centar za migrante!

Sporazum koji je Srbija nedavno parafirala sa Evropskom obalskom i graničnom stražom (Fronteks) ne predviđa osnivanje sabirnih centara, niti se Fronteks time bavi, izjavio je srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Fronteks se pre svega bavi zaštitom granica, i to članica EU. Fronteks može da dođe tek kada se potpiše sporazum, pošto je trenutno samo parafiran i ako ga parlament usvoji. Tada ako ih Srbija pozove, oni će obavljati posao i isključivo u saradnji s našim policajcima. To nam samo daje mogućnost i nema nikakve bojazni da će neko doći da nas okupira, kako to neki predstvljaju – rekao je Stefanović.

On podseća da je Srbija 2015. kada je u zemlju ulazilo i 85.000 miganata dnevno tražila pomoć EU i da su u skladu s bilateralnim sporazumima došli policajci iz Mađarske, Austrije, Češke, Francuske i drugih zemalja, koji su pomogali da se kontroliše i zustavi migrantski tok.

– Ovaj sporazum će pomoći da Fronteks, ako ponovo dođe do značajne krize u migracijama, pomogne u sprečavanju nezakonitih ulazaka migranata u Srbiju – ističe Stefanović.

Fronteks će, dodaje, biti i na jugoistočnim granicama Srbije.

– Ako ih pozovemo, biće pre svega na granici s Bugarskom i Makedonijom. Policajci koji su već dolazili bili su raspoređivani na tim granicama, a ne na našu granicu s Mađarskom – rekao je Stefanović.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter