Izvor:
24.09.2018 u 07:34
0

U KINI POTPISANI SVI UGOVORI:Mihajlović: Obilaznica oko Beograda gotova za tri godine!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se na sanaciji brda koje se obrušilo na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri radi non-stop i da je plan da se tim auto-putem, istočnim i južnim krakom, pređe do kraja ove godine.

Ona je rekla i da svi pokazatelji govore da je realno da se sa MMF-om u sadašnjim pregovorima dogovori povećanje plata u javnom sektoru.

"Imamo gotovo najviši rast BDP-a, iznad nas je jedino Poljska. Srpska ekonomija i finansije danas izgledaju potpuno drugačije i stabilno", istakla je Mihajlovićeva.

Ona kaže da će njeno ministarstvo sa MMF-om razgovarati i o kapitalnim izdacima i infrastrukturnim projektima.

"Građevina je najviše doprinela tome da danas imamo rast BDP-a. Nas čekaju novi auto-putevi i o tome najčešće razgovaramo sa MMF-om", napominje ministarka.

Ona je dodala da Ministarstvo građevinarstva 98 odsto budžeta troši na kapitalne projekte.

"Što se kapitalnih projekata tiče, Srbija je na dobrom putu. Očekuje se da efikasnost i drugih ministarstava u oblasti kapitalnih investicija bude bolji", ističe Mihajlovićeva.

Podsetila je i da su u Kini potpisani svi ugovori za izgradnju obilaznice oko Beograda.

"Rok je tri godine od početka radova, možda malo ranije. To je jednako važno kao Koridor 10 i obilazićemo radove svake nedelje", poručila je ministarka.

Ona je dodala da je Moravski koridor takođe jako važan i da je za izgradnju auto-puta Pojate-Preljina zainteresovana američka kompanija "Behtel".

"To je centralna Srbija, Koridor 10 završavamo ove godine i moramo povezati dva koridora", objašnjava ministarka Mihajlović.

Prema njenim rečima, na mestu na Koridoru 10 gde je došlo do obrušavanja brda, na sanaciji se radi 24 sata.

"Plan je da prođemo auto-putem i istočnim i južnim krakom do kraja ove godine", napominje Mihajlovićeva.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter