DAČIĆ: Očekujem uspešnu nedelju za Srbiju u UN!

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je danas u Njujorku brojne diplomatske aktivnosti naše delegacije tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ove sedmice.

"Biće ovo veoma naporna nedelja ali ja očekujem i jedna veoma uspesna nedelja za nas iz Srbije naročito za nas koji se bavimo pitanjem Kosova i Metohije", rekao je Dačić.

On je rekao da danas počinju aktivnosti na Generalnoj skupštini UN, najvećem multilateralnom skupu na svetu u jednoj godini gde su prisutni svi šefovi države, vlada kao i ministri spoljnih poslova iz celog sveta.

"To nameće veliki spisak obaveza, čitav niz bilateralnih sastanaka što će biti suština mog boravka ovde na Generalnoj skupštini UNi", rekao je Dačić i dodao da će se danas susresti sa predstavnicima zemljama koje su važne za naš teritorijalni integritet i suverenitet.

On je kazao da se sastao sa predsednikom Južnoafričke Republike i najavio susret sa šefovima diplomatije Gane i Samoe.

"Takođe već smo ugovorili više od 30 bilateralnih sastanaka za ovih nekoliko dana a biće ih i više", rekao je on.

Dačić je prisustvovao sastanku posvećenom svetskom problemu droga, koji organizuju SAD, a predsedavao američki predsednik Donald Tramp.

Osim toga, kako kaže, počeli su razni prateći događaji poput skupa posvećenom stogodišnjici rođenja Nelsona Mandele odnosno održivom razvoju,.

Na marginama Generalne skupštine UN biće održan i niz skupova na vezano za regionalno predstavljanje, kao što su susreti koje organizuju visoki komesar Johane Han i visoka predstavnica EU Federika Mogerini, najavio je Dačić.

 

tanjug.rs
Foto: mfa.gov.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live