Aleksandar Vučić na Glavnom odboru SNS: "Srbija će biti lider u svemu"! (VIDEO)

Imam bojazan zbog svega što se nadvija nad ovim delom Evrope, Srbe mnogi smatraju remetilačkim faktorom, kaže predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS govorio o stabilnosti u regionu, KiM, reformama....

Nikad neću da stavljam žig na čelo srpskog naroda da bih se nekome dopao, štitiću srpski narod uvek i svuda, jer to je moj posao, kazao je Aleksandar Vučić. 

On je rekao da postoji velika bojazan zbog, kako je naveo, žestoko suprotstavljenih interesa velikih sila i zato što niko ne može da predvidi šta će se dogoditi za 10, 15, 20 dana. 

Mi smo osiguravali mir i stabilnost, ćutanjem i ne reagovanjem kako ne bi ugrozili Srbe koji žive u Republici Srpskoj, Crnog Gori i Hrvatskoj. Trudili smo se da im pomognemo na svaki način. NIkada niko nije toliko pomagao našem narodu u ovim zemljama. Mi želimo da čuvamo mir, a našem narodu, uvek i svuda pomognemo, rekao je Vučić. 

Mnogi, kaže, u regionu misle da je Srbija podobna da postane nečiji prijatelj samo onda kada je slaba i ponižena i politički i ekonomski. 

"To je tako, jer mnogi misle da je Srbija remetilački faktor u regionu, jer mnogi misle da je Srbija podesna da bude nečiji prijatelj u regionu smao kad je ponižena, slaba, kad mogu da je urušavaju, kad sebe gazi i sebe unižava i svakog dana se izvinjava i za nešto što je učinila i kad to nije", naveo je. 

Danas je, međutim, kaže, najbolja i u svemu ispred drugih u regionu, najbolja je po pitanju rasta, javnog duga, stanja u budžetu... 

"U svemu ćemo biti najbolji. Da li to svi žele, nisam siguran. Oni nas optužuju za sve svoje nedaće. Njih ne interesuje ništa, ni Dejton ni bilo koji međunarodno pravni akt. To govori samo kakav je odnos, i mi na to ćutimo. Takvu Srbiju bi mnogi hteli. Srbiju koja će da kaže da, svi smo krivi. Tamo gde nismo krivi, ja nikada neću to da prihvatim. Štitiću interese srpskog naroda i građana Srbije, to je moj posao i biće do kraja mog mandata", rekao je Vučić. 

"Pet godina smo se trudili i borili, izdržavali najteže pristiske, borili da vratimo temu KiM na sto, jer je Kosovo bilo bačeno ad akta, to je to - tamo Srbija ne stanije i zaboravite na to, to je bila poruka. 

"Ne brinem ja za to što je skočio ceo svet, ne mogu da govorim loše o Amerikancima i drugima, o kojima bih hteo da govorim. Ne brinu mene oni, nego sve ono što smo ispustili zahvaljujući Srbiji koja je osudila svaki moj pokušaj. Mi smo doživeli poraz. ta moja politika da sačuvamo nešto na KiM nije pobedila, jer Srbija voli da izgubi sve, da kuka nad svojom sudbinom. Ja ne mogu da prihvatim da gubitnička Srbija, Srbija propasti pobedi", naglasio je Vučić. 

"Borićemo se još jače za naš narod na KiM, da ti ljudi žive bogatije, imaju više prava, da budu bezbedniji", kazao je lider SNS. 

Srbija je pre četiri godine bila na ivici bankrotstva, a danas je nada čitave jugoistočne Evrope, preneo je predsednik Vučić reči Klausa Švaba, osnivača Svetskog ekonomskog foruma, koje je izgovorio na zasedanju tog tela pre nekoliko dana u Kini. 

"A mi smo morali najpre da ozdravimo našu ekonomiju i to smo uspeli zahvaljujući vama, ali pre svega zahvaljujući građanima", rekao je on. 

Kako je rekao, uspesi su postignuti zahvaljujući građanima, posebno penzinoerima, koji su podneli najveći teret, a sad je doslo vreme da im sve to vratimo. 

"Uspehe smo postigli zahvaljujući nasem narodu, koji je verovao u nase reforme više neg i nek naš funkcioneri", primetio je Vučić, dodajući da je sve to postignuto jer su građani verovali da se rad više isplati od lakih obećanja, a uprkos kritikama i podsmevanju. 

"U mnogim gradovima još nismo uspeli dovoljno da uradimo, ali verujem da ćemo uspeti da sve naše snove ostvarimo", poručio je. 

Vučić je predložio da se sledeće godine, pred izbore 2020. održi vanredna skupština SNS i da se izabere novo rukovodstvo. 

On je zamolio da se pripreme svi akti i da ta skupština bude održana ili u maju ili u septembru naredne godine. 

"Moj predlog je da 10 godina od osnivanja SNS proslavimo u Kraljevu", kazao je Vučić.

 

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen, wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live