Izvor:
26.09.2018 u 07:58
0

DAČIĆEVA MISIJA U NJUJORKU: Zanimaju me samo oni što su priznali Kosovo da se preispitaju! A ovi iz Prištine…

NJUJORK – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ga najviše interesuje da, u okviru zasedanja Generalne skupštine UN, razgovara sa zemljama koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova o tome da preispitaju svoju odluku.

– Veoma sam zadovoljan načinom na koji teku ti razgovori", rekao je Dačić u utorak dodajući da je predstavnicima pojedinih zemalja rekao da će, imajući to u vidu, uskoro samo Priština i Tirana biti te koje priznaju nezavisnost Kosova. Dačić je objasnio da se u okviru zasedanja Generalne skupštine UN održavaju tri nivoa sastanaka – jedan je generalna debata, razni susreti na marginama i brojne konferencije itd, a drugi su sastanci bilateralnog karaktera koji se odnose se na jačanje bilateralnih veza.

– Treći nivo je onaj koji mene najviše interesuje – razgovor sa zemljama koje su priznale Kosovo, o tome da preispitaju tu svoju odluku – rekao je šef srpske diplomatije.

Upitan dokle su stigli u tim razgovorima, Dačić je rekao da "nije dobro govoriti o tome dok se te stvari ne završe do kraja".

– Ja nikada o tome ne govorim, ali ovde imam spisak zemalja sa kojima treba napraviti kontakte – ko gde sedi, gde se ko nalazi kog dana, kada diskutuje…. Imamo materijale za svaku od tih zemalja, koje uvek nosimo sa sobom, i imamo mapu svih zemalja koje su priznale i nisu priznale Kosovo – rekao je Dačić.

Pokazujući medijima mapu na kojoj se vidi koje su zemlje priznale, a koje nisu priznale nezavisnost Kosova, Dačić je rekao da "svako treba da je dobije da bi znao da Priština laže, da tačno imaju saznanja o tome ko je priznao, ko nije priznao Kosovo".

Komentarišući prisustvo prištinske delegacije u zgradi UN, Dačić je rekao da "oni nisu tu, oni su po ćoškovima, po hoklicama, jer oni nisu članovi UN i nemaju iste propusnice, kao i članovi UN".

Kako je objasnio, prištinska delegacija se prijavila preko Odeljenja UN za mirovne operacije (Department of Peacekeeping Operations) i tako dobila propusnice, uz koje, međutim, ne mogu da uđu u sale na sastanke.

Kurir
Foto: Vlada Republike Srbije/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter