Izvor:
26.09.2018 u 11:19
0

GOJKOVIĆ: Srbija se ne meša u izbore na teritoriji Republike Srpske!

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da se Srbija ne meša u izbore na teritoriji Republike Srpske, pa se tako ne meša ni u izbore na teritoriji BiH.

Odgovarajući na pitanja novinara u Narodnoj skupštini, nakon sastanka sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, rekla je da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da će izneti podatke o mešanju određenih stranih obaveštajnih službi u izbore i BiH bila vrlo jasna.

“Sačekaćemo da on iznese relevantne podatke koje ima. Ono što Srbija radi na teritoriji RS, to je sigurno pomoć da život u tom entitetu BiH bude bolji. Pomažući RS sigurno pomažemo i čitavu BiH i ne vidim ništa sporno što Srbija podiže zabavišta, obdaništa, dečije ustanove, što pomaže podizanje škola na teritoriji RS i ono što je kruna našeg uspeha i saradnje je sigurno podiznanje bolnice”, rekla je Gojković.

Dodala je da Srbija time podržava život, a ne meša se u untrašnjo-političku situaciju države čiji teritorijalni integritet i suverenitet “Srbija svakako poštuje”.

Čubrilović je rekao da je mešanje Srbije pomaganje u izgradnji vrtića, škola, domova…

“Poslednja podrška odavde je išla i u lokalnim zajednicama federacije i u lokalnim zajednicama RS. Ako to neko misli da je mešanje, onda…ako neko misli da je to sugerisanje, uticaj, toga sigurno nema. To su nečije pretpostavke i želje da to Srbija radi. Da li ima mešanja drugih, to vi novinari verovatno veoma dobro znate, ja samo znam da je Vučić čovek koji je najbolje informisan”, rekao je on.

Na pitanje da li će Vučić 5. oktobra otvoriti bolnicu u Istočnom Sarajevu rekao je:

“To morate da pitate predsednika Vičića. Ja nemam takva saznanja”.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter