Izvor:
01.09.2016 u 16:08
0

VUČIĆ: U 2017. takmičimo se za ŠAMPIONA EVROPE u rastu!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će ove godine stopa rasta BDP-a dostići tri odsto, a već od naredne godine, kako je poručio, Srbije će se takmičiti za titulu šampiona Evrope po tom kriterijumu.

Vučić je, govoreći o dobrim rezultatima u Vladi Srbije nakon sastanka sa predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, rekao da će veći rast, kao i suficit u budžetu, doneti i bolji životni standard građanima.

To znači da ćemo u narednom periodu imati više mogućnosti da obezbedimo bolji životni standard za građane“, istakao je on.

Premijer je naveo da suficit budžeta zaključno sa 31. avgustom je 31,8 milijardi dinara, što je za 115 milijardi više od onoga što je sa MMF-om predviđeno kao dobar rezultat, i što je u Skupštini Srbije usvojeno kao dobar napredak.

“Imaćemo suficit i posle devet meseci, a nadam se i nakon 10 meseci“, rekao je Vučić, i ukazao da će u decembru verovatno biti zabeležen deficit, jer tada stižu na naplatu dugovi iz ranijih godina.

Tad nam stižu razne Petrohemije i čuda, mrtvaci koja nam iskaču od pre 10 i 15 godina, i tada ćemo ući u deficit“, rekao je on.

Vučić je naglasio da Vlada Srbije ima dobru saradnju sa EBRD, i poručio da takva saradnja treba da bude dobra za ceo region, ne samo za Srbiju.

On se osvrnuo i na mogućnost da bude problema, ali je uveren da čak i ako se to desi Srbija će rešiti. „Ako bude problema, mi smo pokazali da se ne plašimo ozbiljnih reformi kako bi ih rešili“, rekao je on.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter