Izvor:
02.10.2018 u 07:00
0

SRBIJA NASTAVLJA DA RADI NA STVARANJU BEZBEDNIJEG AMBIJENTA: „Bez podrške Rusije nema rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji“!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da su srpsko-ruski odnosi utkani u same korene srpske nezavisnosti i državnosti, i da je Srbija danas ponosna na svoje prijateljstvo s Rusijom. Ðurić je rekao da bez podrške Rusije nema rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji i da posebno nema pozitivnog rešenja kada je reč o položaju Srba i srpskim interesima.

– Zato je važno što će se 14. put sresti predsednik Srbije Aleksandar Vučić s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Njihov dobar lični odnos je zalog i za dobre međudržavne odnose i mi očekujemo dalji napredak u tim odnosima, kako u političkoj, tako i u ekonomskoj sferi, a posebno na Kosovu i Metohiji s velikim nadama i s mnogo ljubavi gledamo na negovanje srpsko-ruskih odnosa – rekao je Ðurić.

Govoreći o upadu specijalaca ROSU takozvane kosovske policije na jezero Gazivode tokom prošlog vikenda Ðurić je rekao da je bilo naivno pomisliti da je neko tako neodgovaran i opasan potez povukao samo zbog unutrašnje-političkih razloga. On je takvo ponašanje ocenio kao neodgovorno, ali i opasno, i dane veruje da je "tako nešto bilo moguće bez prećutne ili eksplicitne saglasnosti onih koji su zaduženi da u (srpskoj) južnoj pokrajini obezbede mir, a ne da podstiču ovakve akte nasilja".

Poručio je, međutim, da Srbija nikome neće dozvoliti sistematske napade ili kršenja ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji. A povodom poslednje serije krađa stoke od srpskih poljoprivrednika na KiM, Ðurić je kazao da će Srbija nastaviti da radi na stvaranju bezbednijeg ambijenta i da nikada nikome neće dozvoliti da se ponovi 1999. ili 2004. godina, te da u tom smislu Srbi na Kosovu mogu mirno da spavaju jer je Srbija uz njih.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter