Izvor:
02.10.2018 u 13:04
0

SASTANAK LIDERA DVE ZEMLJE U MOSKVI: Putin i Vučić razgovarali o situaciji u regionu i svetu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šfom ruske države Vladimirom Putinom u Kremlju u Moskvi. Dva predsednika održaće razgovore u četiri oka, nakon kojeg će se predsednik Vučić obratiti medijima.

– Situacija u našem regionu vrlo je složena, potrebno je meriti svaku reč i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo i možemo da budemo zadovljni ekonomskim progresom, imamo značajne političke probleme u regionu i, rekao bih, mnogo je toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude, ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira – upozorio je Vučić u izjavi srpskim medijima u Moskvi.

On je najavio da će sa Putinom razgovarati o bilateralnim odnosima, s jedne strane, koji su politički dobri, ekonomski dobri, ali moraju da budu mnogo bolji, kao i da će razgovarati o situaciji u regionu i svetu, kako bi dobio savete i o tome kako da Rusija nama može pomogne u ostvarivanju nših političkih i nacionalnih ciljeva.

– Razgovaraćemo i o mnogo konkretnih projekata. Oni su od značaja za bolji život naših građana, životni standard naših ljudi, bogatije srpsko društvo – kazao je Vučić.

Inače, sve ruske televizijske stanice objavile su vest o dolasku predsednika Srbije Vučića i da će se sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Uz to, ukazuju na tenzije na zapadnom Balkanu i u tom kontekstu na značaj posete predsednika Srbije Moskvi.

Izveštaje ilustruju detaljima nedavne Vučićeve posete Kosovu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs, sputnjik srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter