Izvor:
02.10.2018 u 17:17
0

LINTA: Austrija zabranjuje ustaške simbole, a Hvratska?

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio je najavu austrijskog ministra unutrašnjih poslova Herberta Kikla da se na popisu zabranjenih simbola u toj zemlji nađu i simboli hrvatskih nacifašista – ustaša.

On je u saopstenju dostavljenom medijima naveo da je pozitivno što su za korišćenje takvih simbola predviđene novčane kazne od 4.000 evra ili zatvor do godine dana.

Nažalost, konstatuje Linta, u Hrvatskoj nema spremnosti da se donesu zakonske odredbe koje bi uvele kaznu zatvora za promovisanje i upotrebu nacističkih, fašističkih i ustaških simbola, a posebno ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Linta to vidi kao jasan znak da se u Hrvatskoj nesmetano realizuje projekat rehabilitacije ustaštva i zločinačke NDH, širenje govora mržnje i podsticanja na nasilje prema Srbima i svemu što je srpsko. U saopštenju Linta navodi da je "tragično što Evropska unija i dalje ćuti na slobodno korišćenje ustaških simbola u Hrvatskoj, negiranje ili umanjivanje zločina genocida i pretvaranje ustaških zločinaca u borce za slobodu i mučenike

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter