Izvor:
03.10.2018 u 14:12
0

USPEŠNI RAZGOVORI: Premijerka sa šefom MMF pričala o strukturnim reformama!

Strukturne reforme su za Srbiju prioritet u narednoj godini, ocenjeno je danas na sastanku premijerke Ana Brnabić sa šefom misije Medjunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom.

Razgovarali su o prvim rezultatima sprovodjenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi podržanog Instrumentom za koordinaciju politike (The Policy Coordination Instrument).

Šef Misije MMF-a je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, pohvalio makroekonomske rezultate Srbije.

Naročito je značajno povećanje nominalnog BDP-a i smanjenje učešće javnog duga u BDP-u, istakao je Ruf i dodao da je odlična vest i to što je revidirana stopa privrednog rasta za celu godinu sa 3,5 odsto na 4,2 odsto, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodaje se da je Ruf pohvalio Ministarstvo finansija koje je reformu Poreske uprave postavilo kao prioritet u 2019. godini.

Brnabić je istakla da su ove godine postignuti veoma dobri makroekonomski rezultati, te da je važno da se trend ubrzanog rasta nastavi i u narednoj godini.

Premijerka je ocenila da je, u cilju ostvarivanja očekivanog rasta, važno da se više ulaže u javne investicije i infrastrukturu, i nastavi sa stimulativnim merama za podsticaj razvoja inovacija u privredi.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter