Izvor:
04.10.2018 u 18:15
0

DAČIĆ: Članstvo u EU glavno strateško opredeljenje Srbije!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je članstvo u Evropskoj uniji glavno strateško opredeljenje Srbije i da je ovogodišnja strategija Evropske komisije za proširenje Unije potvrdila značajan pomak Beograda u reformama.

Dačić je na skupu "Održivi oporavak na Balkanu – Srbija u vodećoj ulozi" rekao da su pred EU brojni izazovi, među kojim su migrantska kriza, izbori za Evropski parlament sledeće godine, rekompozicija u institucijama Unije i Bregzit.

"Ti izazovi mogu imati uticaj na put Srbije ka EU, ali oni ne mogu da budu izgovor", rekao je Dačić.

On je dodao da je važno da poruke Brisela kandidatima za članstvo budu odlučnije pre svega zbog građana tih zemalja.

Srbija podržava da sve zemlje u regionu budu članice EU i raduje se uspehu svake od nih, rekao je šef diplomatije.

Dačić je rekao da je izgradnja puta Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač najviši infrastrukturni prioritet i da je veća finansijska podrška EU za infrastrukturno povezivanje neophodna svima u regionu.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter