"MUDRA DRŽAVNIČKA POLITIKA SRBIJE": Dačić pohvalio odluku premijera i predsednika!

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je odluka premijera Aleksandra Vučića i predsednika Republike Tomislava Nikolića pokazatelj mudre državničke politike koju vodi Srbija.

Ovom odlukom štite se nacionalni i državni interesi Srbije, ali i interesi srpskog naroda u Republici Srpskoj. Srbija je još jednom pokazala da je čvrsto opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, nasuprot antisrpskoj i ratnohuškačkoj politici u nekim zemljama regiona, koja za krajnji cilj ima provociranje Srbije, zaustavljanje njenog napretka i ukidanje Republike Srpske - istakao je Dačić.

Dačić je ocenio da se "ništa od toga neće ostvariti, jer Srbija pametno štiti svoje interese, srpski narod u celini i sve svoje građane. Iako je rat na prostoru bivše SFRJ odavno završen, na žalost, istinski mir još nije započet. Srbija je dala primer kako se ponaša jedna zemlja koja iskreno želi mir i stabilnost. Očekujemo da se i drugi tako ponašaju, u interesu budućnosti celog regiona", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

 

Tanjug
Foto: Tanjug Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live