Izvor:
07.10.2018 u 15:35
0

MINISTAR ODBRANE VULIN: Dok Vučić vodi Srbiju, bićemo vojno neutralni!

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je posetu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Srbiji, ali je istakao da će ona ostati vojno neutralna sve dok na njenom čelu bude Aleksandar Vučić, a on ministar odbrane.

– Pozdravljam posetu generalnog sekretara NATO-a, za nas kao vojno neutralnu zemlju, od velikog je interesa da imamo dobre odnose s NATO-om, ODKB-om, SAD, Ruskom Federacijom, kao i sa Kinom i ostalim državama – rekao je Vulin odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše posetu Stoltenberga Srbiji i vežbu pripadnika MUP-a i NATO-a koja će sutra biti održana u Mladenovcu.

– To je vežba koja se radi po NATO standardima, prošle godine je izvedena u Bosni i Hercegovini, težišni organizator je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Ministarstvo odbrane učestvuje sa 34 pripadnika. Za nas je svaka vežba uvek odlična prilika da pokažemo šta smo sve naučili i naravno da učimo od drugih – rekao je Vulin o civilnoj vežbi za reagovanje u vanrednim situacijam, u kojoj će učestvovati 2.000 ljudi iz 38 zemalja.

On je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, naveo da svi poštuju vojnu neutralnost Srbije, i Ruska Federacija i NATO, i ODKB i SAD, i to zato što je ona čvrsto i principijelno upravo na toj poziciji.

– Tako će biti dok Srbija bude odlučivala o tome, dok Aleksandar Vučić bude vodio Srbiju i dok on bude ministar odbrane – naglasio je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter