Izvor:
02.09.2016 u 19:53
0

DODIK PORUČUJE: Referendum će biti održan I AKO BUDE ZABRANJEN!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ne isključuje mogućnost zabrane održavanja referenduma o Danu Republike u RS, ali je poručio da će on, ipak, biti održan.

Postoji mogućnost da dođe do zabrane referenduma ili privremene mere, ali mi ćemo referendum održati. Referendum u RS-u je zakonit i zasnovan na našem pravu. Postoje različite ideje da se taj dan tretira kao dan državnosti, dan samostalnosti. Postoji niz mogućnosti – poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je kazao da najavljeni referendum za 25. septembar nije referendum koji se bavi secesijom ili teritorijalnim integritetom.

Ovo je sprovođenje odluke Ustavnog suda da pitamo šta narod misli o toj odluci. Srbija i njeno rukovodstvo ne podržavaju, ali ni ne osporavaju referendum – rekao je Dodik i dodao: – Meni je to sasvim dovoljno.

Dodik, je nakon jučerašnjeg sastanka sa državnim vrhom Srbije u Beogradu, rekao da je veoma zahvalan predsednku i premijeru Srbije, Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću.

Veoma sam zahvalan rukovodstvu države Srbije što smo imali tolerantan i konkretan razgovor. 23 godine smo nesmetano obeležavali Dan Republike. Niko ne može očekivati da Bakir Izetbegović promeni datum obeležavanja Dana RS, 9. januar – kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, referendum je najbolji način da Bošnajci budu pitani o tom datumu, a njihov je stav da li će izaći ili ne.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter