Izvor:
09.10.2018 u 11:55
0

VUČIĆ: Veće plate u prosveti, ali da vidimo rezultate!

Prosvetari će dobiti veće plate, ali treba da se vide i bolji rezultati u svim oblastima obrazovanja, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da ćemo "morati u Srbiji mnogo više da se pozabavimo obrazovanjem, a ne da jedino pitanje bude kada će biti veća plata".

Plata će biti veća, ali želimo i veće i bolje rezultate u svim oblastima obrazovanja – naglasio je Vučić.

Prosvetari u Srbiji su u ponedeljak prekinuli štrajk nezadovoljni rešenjima o platnim razredima, nakon što je iz Ministarstva prosvete stiglo obećanje da će im u naredne tri godine biti povećane plate za 35 do 36 odsto.

Vučić je danas u Kazahstanu, odgovarajući na pitanja novinara, rekao i da će mnogo izbora će da prođe da bi naslednici ove vlasti, aktuelna opozicija, mogla da razmišlja kada će da se "dočepa odgovornosti", "jer su do sada pokazivali samo neodgovornost".

Prema njegovim rečima, oni bi da gaze, sklanjaju, uklanjaju, maltretiraju, neka im, kaže, to bude politika, a njemu je od takvih gluposti mnogo važnije šta će u Astani da uradi za zemlju.

– "Nemojte da brinete, mnogo izbora će da prođe da bi njihovi naslednici mogli da razmišljaju, kada će da se dočepaju odgovornosti, jer su do sada samo pokazivali neodgovornost – poručio je predsednik Srbije.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter