Izvor:
13.10.2018 u 11:36
0

POPOVIĆ I ČEPURIN: Poseta Putina će doprineti snažnijem povezivanju tehnoloških kompanija iz Srbije i Rusije!

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocenili su da je najavljena poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji veliki podstrek za dalje unapređenje političke i ekonomske saradnje između dve zemlje.

Oni su u razgovoru izrazili uverenje da će ova poseta doprineti snažnijem povezivanju tehnoloških kompanija iz Srbije i Rusije, kao i značajnijem privlačenju ruskih investicija u Srbiju u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, saopšteno je danas iz resornog ministarstva.

Popović je tom prilikom izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju ova zemlja pruža Srbiji po pitanju Kosova.

"Tokom poslednje posete Moskvi, sastao sam se sa visokim zvaničnicima Ruske Federacije, koji si mi preneli jasnu poruku da Rusija podržava svako rešenje za Kosovo koje podržava srpski narod i koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244“, istakao je Popović.

Popović se pre dva dana u Moskvi sastao sa ruskim ministrom poljoprivrede Dmitrijem Patruševim sa kojim je razgovarao o povećanju izvoza srpske hrane i poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije.

"Vrata ruskog tržišta su potpuno otvorena za hranu i poljoprivredne proizvode iz Srbije. Razgovarao sam sa kolegom Patruševim o načinima kako da se finansijski podrži srpski izvoz u Rusiju. Uveren sam da će taj izvoz u budućnosti samo da raste“, rekao je Popović.

On je dodao da je ruska strana zainteresovana za inovaciona i IT rešenja koje Srbija razvija u oblasti poljoprivrede.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter