Izvor:
14.10.2018 u 13:14
0

DAČIĆ: Kosovska spoljna i unutrašnja politika su u velikoj defanzivi!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da ne zna da li je tačna informacija da su SAD prekinule kontakt sa ministrom odbrane Kosova i navodi da je o tome saznao iz medija, ali podseća da američka administracija ne gleda više na Kosovo kao na "svoje čedo" već pokušava da bude objektivna.

"Mislim da je to dobro. Generalno, kosovska spoljna i unutrasnja politika su u velikoj defanzivi. Oni više nisu čedo Zapada već problem. Oni su prepreka za mirno rešavanje na KiM", rekao je Dačić novinarima.

Kaže da je, s druge strane, pozicija Srbije sve jača.

"Ljudi imaju razumevanja za naše argumente. Nastavljamo politiku povlačenja priznanja (nezavisnosti Kosova)", rekao je Dačić.

Komentarišući jučerašnji protest u Vukovaru, da je očigledno da u Hrvatskoj postoji pritisak i velika ekspanzija desničarskih stranaka i dodao da se to prelama na srpsko-hrvatske odnose. U Vukovaru je juče održan protest zbog neprocesuiranja ratnih zločina na kojem je zatraženo od predstavnika vlasti da uslove ulazak Srbije u EU, a Dačić primećuje i da se tamo istovremeno održava i promocija knjige o Maksu Luburiću (upravniku logora Jasenovac).

"Zamislite Nemačku u kojoj bi se odvijale promocije knjige o upravniku Aušvica ili nekih drugih logora ili u Austriji o Mauthauzenu. Očigledno je da postoji veliki pritisak i ekspanzija desničarskih stranaka u Hrvatskoj i naravno da se to uvek prelama na srpsko-hrvatske odnose. Time se nastavlja antisrpska histerija koja postoji", rekao je Dačić.

Dodao je da ne zna na koga se oni koji protestuju žale, navodeći da je Srbija sankcionisala svakoga i da će sankcionisati svakoga ko je počinio ratni zločin.

"Svi treba da budu svesni svojih zločina koji su počinili, a ne da relativizuju svoje zločine u Drugom svetskom ratu koji su stotinu, hiljadu puta veći nego sto je to bilo 90-tih godina. Ako je neko počinio ratni zločin treba da odgovara, nema nikakve sumnje", poručio je Dačić

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter