Izvor:
17.10.2018 u 08:45
0

ERDOGAN PORUČIO VUČIĆU: Podržaću svaki dogovor Srba i Albanaca!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan istakao je, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine radi nalaženja kompromisnog rešenja i poruči da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci.

Erdogan je rekao da očekuje predsednika Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra, kao i da tom prilikom budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar – Tutin.

Vučić je sa Erdoganom razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu, jer je politički dijalog intenzivan, a ekonomska saradnja sve obimnija. Oni su konstatovali da su Bošnjaci u Srbiji, koji žive u Raško-Polimskoj oblasti ili Sandžaku, most saradnje između dveju zemalja. Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posetu predsednika Erdogana Srbiji u 2019. godini.

Izvor: Tanjug
Foto: predsednik.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter