Izvor:
08.11.2018 u 21:12
0

MOGERINIJEVA U RAZGOVORU SA VUČIĆEM I TAČIJEM ISTAKLA: EU očekuje posvećenost dijalogu!

Evropska služba za spoljne poslove saopštila je posle nove runde dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Briselu da EU očekuje posvećenost dijalogu i pozvala dve strane da se uzdrže od akcija koje su u suprotnosti sa duhom normalizacije.

Visoka predstavnica Federika Mogerini održala je sastanak na visokom nivou sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

– Evropska unija očekuje od Srbije i Kosova da brzo pokažu posvećenost dijalogu imajući u vidu direktne vezu između sveobuhvatne normalizacije njihovog odnosa i konkretnih izgleda za njihove aspiracije u EU – navodi se u saopštenju EEAS posle sastanka.

Mogerini je, kako se kaže, u razgovorima sa dvojicom predsednika istakla neophodnost da Kosovo i Srbija osiguraju okruženje pogodno za dijalog i da se uzdrže od reči, akcija i mera koje su u suprotnosti sa duhom normalizacije.

Oni su razgovarali o neophodnim koracima za napredak i odlučili da će ostati u konstantnom kontaktu u narednim danima kako bi procenili rezultate današnjeg sastanka, dodaje se u saopštenju EEAS.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/sabellosi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter