MINISTAR OCENIO DA PRIŠTINA PRETI EU I OPSTRUIŠE DIJALOG: Beograd na može da prihvati pritiske i uslovljavanja!

 

 

 Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nije realno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi dok Priština optužuje Srbiju da se ponaša neprijateljski prema Kosovu.

 Na konferenciji za novinare s potpredsednikom Vlade Rusije, Jurijem Borisovom, Dačić je povodom  sinoćnog sastanka predsednika Srbije i Kosova uz posredovanje EU u Briselu rekao da Priština opstruiše dijalog i preti EU da bi dobila viznu liberalizaciju.

- Oni opstruišu dijalog, oni prete EU, a ne Srbiji. Ne mogu da prete Srbiji - rekao je Dačić i dodao da Beograd neće biti prepreka za nastavak dijaloga s Prištinom, ali da ;ne može da prihvati pritiske i uslovljavanja.

On je kazao da Kosovo "na svim frontovima doživljava političke poraze i neuspehe", i da je Prištini potrebno nešto za unutrašnju upotrebu.

 

"Trampova administracija malo promenila stav o Kosovu"

 Dačić je izjavio da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa malo promenila odnos prema problemu Kosova, ali da i dalje postoje lobiranja za članstvo kosova u međunarodnim organizacijama.

Dačić je na konferenciji za novinare s potpredsednikom ruske vlade i Jurijem Borisovim rekao da je za utorak zakazan koktel u Njujorku na temu zašto Kosovo treba da uđe u Interpol.

- Uvodno izlaganje na tom skupu imaće (odlazeća američka ambasadorka pri UN) Niki Hejli i onda nama neko kaže 'što vi idete s Rusijom'. Pa s kim ćemo. Mi ćemo s prijateljima -rekao je Dačić.

 On je kritikovao zapadne zemlje što lobiraju za članstvo Kosova u Interpolu a ne daju Prištini viznu liberalizaciju. "Što se nas tiče Kosovo ne može da uđe u Interpol, a slobodno im dajete viznu liberalizaciju. Neka svi odu tamo", rekao je šef srpske diplomatije.

- Uvodno izlaganje na tom skupu imaće (odlazeća američka ambasadorka pri UN) Niki Hejli i onda nama neko kaže 'što vi idete s Rusijom'. Pa s kim ćemo. Mi ćemo s prijateljima - rekao je Dačić.

 On je kritikovao zapadne zemlje što lobiraju za članstvo Kosova u Interpolu a ne daju Prištini viznu liberalizaciju. "Što se nas tiče Kosovo ne može da uđe u Interpol, a slobodno im dajete viznu liberalizaciju. Neka svi odu tamo", rekao je šef srpske diplomatije.

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
15:00 Vesti
15:50 Parovi - Nedeljni ručak
17:30 Telemaster
18:25 Glamur
19:00 Ella Ella Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live