Izvor:
14.11.2018 u 17:01
0

POOŠTRAVANJE KAZNI ZA KRIVIČNA DELA: Stefanović predložio novi zakon za nasilnike!

Potpredsednik vlade i ministar policije Nebojše Stefanovića najavio je danas pokretanje inicijative za izmenu krivično-pravnog okvira u cilju pooštravanja kazni za krivična dela nasilja i uvođenje instituta 'tri udarca'.

Stefanović kaže da će uputiti predlog koji će se odnositi na izmenu više zakona i da će kao najveću novinu svakako sadržati uvođenje instituta 'tri udarca', koji se prevashodno odnosi na povratnike, a koji sukcesivno implementiraju neke evropske države u svoja krivična zakonodavstva.

– Uskoro ću uputiti inicijativu za izmenu krivično-pravnog okvira u Srbiji kako bi se pooštrile kazne za krivična dela nasilja. Osnovni cilj je da se svi nasilnici, bez obzira o kom vidu nasilja je reč, još oštrije kažnjavaju, kako bi uticali na kolektivnu svest građana Srbije i na njihov osećaj bezbednosti –

Stefanović smatra da svaki oblika nasilja mora imati još drastičnije zakonske sankcije.

– Rukovođen prevashodno interesima građana ove zemlje i njihovom bezbednošću, koja je u svakom trenutku primarna, shvatam da nasilje predstavlja rastuću društvenu opasnost. Nakon detaljne analize pravnog okvira, mislim da je ovo najefikasniji način da se nasilje suzbije, kako sa aspekta rada policije, tako i pravosudnih organa – naveo je Stefanović.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter