Izvor:
14.11.2018 u 19:15
0

PERU I BOLIVIJA NA SAVETU BEZBEDNOSTI UN: Zatražili poštovanje Rezolucije 1244 UN i nezavisnosti Republike Srbije!

Ambasadori Bolivije i Perua pri Ujedinjenim nacijma pozvali su večeras na poštovanje Rezolucije 1244 UN na sednici Saveta bezbednosi UN posvećenoj situaciji na Kosovu.

Predstavnik Bolivije Šaša Ljorenti pozvao je u svom izlaganju na poštovanje Rezolucije 1244 UN i zatražio poštovanje nezavisnosti Republike Srbije.

Ljorenti je takođe zatražio od prištinskih vlasti da ispoštuju ono što je dogovoreno i dopuste osnivanje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom.

Ljorenti je rekao i da je formiranje vojske Kosova suprotno Rezoluciji1244 i međunarodnom pravu.

Predstavnik Perua Gustavo Mesa-Kuadra pozvao je na poštovanje Briselskog sporazuma i poručio da se nedavni pravni sporazumi po pitanju vojske Kosova moraju temeljno ispitati i sa stanovšta šta bi njeno formiranje značilo po mir na Balkanu.

Oba južnoamerička predstavnika pohvalila su rad Unmika.

Mesa-Kuadra je pohvalio rad Euleksa i naglasio da je neophodno raditi na nezavisnosti kosovskog pravosuđa kako bi se pojačala borba protiv korupcije i okončla nekažnjivost pojedinaca.

Ljorenti je takođe zatraži od vlasti da razjasne ubistvo Olivera Ivanovića, osudivši nedostatak napretka u tom slučaju.

Izvor:Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter