Izvor:
10.09.2016 u 17:32
0

NIKOLIĆ NA PROMOCIJI MLADIH OFICIRA: Težak i častan teret VOJSKE SRBIJE u očuvanja države i slobode!

Ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu danas je promovisana nova generacija mladih oficira Vojske Srbije, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić je poručio da je na srspku vojsku uvek padao tezak i častan teret da očuva državu, slobodu i pravdu protiv zla koje je cesto mnogostruko nađacavalo.

U prve oficirske činove promovisano je 158 kadeta i kadetkinja 137. klase Vojne akademije, kao i njih 26 iz 2. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Čestitajući najmlađoj generaciji oficira Vojske Srbije Nikolić je rekao da je doprinos Vojske Srbije tokom vekova bremenitih sudbinskim događajima nadrastao je sve ostale, kao nepresusno vrelo čovecnosti junaštva, vojnicke casti.

Nikolić je upozorio i na današnja dešavanja i promene u svetu koje traže od Vojske Srbije da bude efikasna i profesionalna, ocenjujući i da se svet menja na gore.

"Nekima nije dovoljno ono što imaju. Vatrom se igraju na teritoriji Srbije oni koji bi da otmu ono što je naše, tom vatrom se igraju i u komšiluku ne zato sto im smetamo već zato što je Srbija mudorm politikom vođena iz dana u dan", rekao je Nikolić.

Na svečanosti koja je počela intoniranjem srpske himne najboljima u rangu uručene su sablje, dok je najuspešnijim kadetima vida Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane uručeni pištolji sa posvetom.

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA dodeljeni su paradni bodeži. Osim defilea, program su uveličali i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i muzički program u izvođenju Umetničkog ansambla MO "Stanislav Binički" i Reprezentativnog orkestra Garde.

Svečanosti su prisaustvovali pored porodica i prijatelja mladih oficira brojni zvaničnici Vlade Srbije, Vojske Srbije, predstavnici stranih oruzanih snaga, diplomatskog kora, predstavnici crkve i drugi gosti.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/svetozarmrkonj3

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter