ŠTA SE DESILO U DUBAIJU: Albanac povukao za ruku i napao srpskog šefa Interpola!

 

Prvi dan zasedanja GS međunarodne policijske organizacije obeležio je niz skandala koje su priredili predstavnici prištinske policije

Jedan član delegacije Prištine koji prati Generalnu skupštinu Interpola u Dubaiju napao je člana delegacije Srbije.

Ovo nije bio jedini incident jer je, kako Kurir saznaje, delegacija Prištine dobacivala predstavnicima MUP Srbije i upadljivo ih fotografisala mobilnim telefonima, kako u samoj sali tako i u vreme pauza u zasedanju.

Član delegacije iz Prištine predstavio se kao novinar, prišao šefu srpskog Interpola Milanu Dimitrijeviću i napao ga.

- Uhvatio je Dimitrijevića za ruku i gurao ga. Non-stop su dolazili i fotografisali našu delegaciju - nezvanično je potvrđeno Kuriru iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Delegacija Srbije je velika, bori se i nastavlja da lobira do dana glasanja, a to prištinskoj strani jako smeta - rekao je Stefanović.

Delegaciju Srbije u Dubaiju predvodi ministar Nebojša Stefanović, koji je ocenio neprincipijelnim ponašanje Generalnog sekretarijata Interpola, jer je prijem Kosova u ovu organizaciju stavljen na dnevni red iako se tome protivio veći broj članica.

- Nažalost, iako smo više puta upozoravali da je time ugroženo međunarodno pravo, ovakva odluka pokazuje da Korelova rezolucija, koju je usvojila Generalna skupština prethodne godine u Pekingu, ostaje samo mrtvo slovo na papiru - naglasio je Stefanović.

Ministar je istakao da su Generalni sekretarijat i jedan deo članica Interpola odlučili da njihovo stanovište bude iznad međunarodnog prava i iznad odluka koje je donela i sama Generalna skupština.

- Republika Srbija nastavlja da zajedno sa svojim partnerima, lobira i da radi na tome da odluka o eventualnom prijemu tzv. republike Kosovo ne prođe na samom glasanju u utorak. Ne predajemo se i borićemo se svim silama do kraja. Nadam se da ćemo, zajedno sa zemljama koje pomažu Srbiji, uspeti da pokažemo da glasanje za prijem takozvane države Kosovo u Interpol predstavlja potpunu politizaciju ove policijske organizacije, što je potpuno štetno ne samo za međunarodno pravo već i sve buduće policijske operacije - naglasio je Stefanović.

Generalna skupština Interpola počela je juče u Dubaiju i na njoj učestvuje gotovo 1.000 zvaničnih predstavnika iz 173 zemlje. O prijemu Kosova u Interpol glasaće se sutra.

 

 

Izvor:Kurir
Foto: Twitter/printscreen/ @UAEEmbassyBEL
Foto: Twitter/printscreen/interpol

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Kviz: Soba sreće
22:00 Parovi - Vruća stolica
02:30 Parovi - Live