Izvor:
04.12.2018 u 11:34
0

RAKIĆ PORUČIO EVROPI DA OTVORI OČI: „Imajte u vidu da ovo nisu naše lične poruke, već je proglas srpskog naroda“!

Predsednik Kriznog štaba Goran Rakić pozvao je EU i međunarodnu zajednicu da iskoriste sve instrumente i mehanizme koje imaju na raspolaganju da primoraju Prištinu da ukine anticivilizacijske mere.

Rakić je, na protestu u severnoj Kosovskoj Mitrović, rekao da su se Srbi okupili da pošalju poruku EU i međuanrodnoj zajednici, kao i svima koji odlučuju o našim životima, o tome da li će nasas deca sutra imati hranu, lekove, budućnost.

– Evropo otvori oči. Danas možda sa ove govornice obratiće se pojedinci, ali imajte u vidu da ovo nisu naše lične poruke, već je proglas srpskog naroda – naglasio je on.

Rakić je rekao da je ovo poslednji trenutak da EU, koja je preuzela odgovornost na sebe da se poštuje zakon, i pribegne diplomatskim instrumentima. Srpski narod će nastaviti da se bori do poslednjeg dana protiv mera Prištine, jer odlazak nije opcija. Upozorio je da je srpski narod na ivici humanitarne katastrofe, jer ponestaju hrana i lekovi.

Međunarodna zajednica, prema njegovim rečima, pala je na ispitu da najoštrije reaguje kada je Priština uvela takse od 10 odsto, da bi potom uvela potpunu blokadu. Priština je, kako je nagalsio, odabrala put destabilizacije, i poigravanja sa stabilnošću i mirom. Istakao je da računa na podršku vlade u Beogradu i izrazio uverenje da Srbija nikada neće dozvoliti novi egzodus Srba sa Kosova i Metohije.

Ispred Kancelarije EU i Euleksa u Kosovskoj Mitrovici okupili su se građani na protestu protiv uvedenih taksi Prištine, kakav je održan i u Gračanici i Štrpcu, pod nazivom "Svesrpski sabor".

Građani nose zastave Srbije, kao i transparente "Desa su nam gladna", "Stop nasilju Prištine", "EU otvori oči", "Nemamo lekove", "Pomozite našim bebama", "Unicef help", "Ne gurajte nas u geta", kao i zastave sindikata "Trepče".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter