Izvor:
04.12.2018 u 12:21
0

SKANDAL! BAHTIRI ŽELI SPAJANJE SEVERNE I JUŽNE MITROVICE: „Imamo pravo da radimo na ujedinjenju grada! Znam tačno šta želim“!

Gradonačelnik Opštine Južna Mitrovica, Agim Bahtiri, tražio je od privremenih kosovskih institucija da proslede parlamentu predlog za izmenu zakona na način koji bi omogućio "ujedinjenje" južnog sa severnim delom Mitrovice, koji većinski naseljavaju Srbi.

Bahtiri je na svom Fejsbuk profilu podsetio da su njegovu inicijativu podržale sve političke partije u lokalnom parlamentu južne Mitrovice.

– Tražio sam ujedinjenje grada Mitrovice u jednu opštinu, kao što je uvek i bio. Vlada sada mora da peduzme konkretne mere na promeni zakona koji bi Mitrovicu učinio jednim opštinom – napisao je Bahtiri.

On kaže da se određeni politički krugovi protive ovoj inicijativi, a reč je o onima koji se, kako navodi, ne suprotstavljaju akcijama za podelu Kosova.

– Imamo pravo da radimo na ujedinjenju grada (Mitrovice), on je uvek bio jedan i jedini i niko od srpskih kolega nema pravo da zahteva podelu Kosova. Znam tačno šta želim i ja sam duboko uveren da će do ujedinjenja doći u bliskoj budućnosti – naveo je Bahtiri.

On je pozvao privremene prištinske institucije da "brzo deluju i podnesu skupštini predlog za izmenu zakona kojim bi Mitrovica bila jedna opština".

Skupština opštine Južna Mitrovica je 30. novembra jednoglasno podržala inicijativu Bahtirija kojom se od privremenih prištinskih vlasti traži da izmeni Zakon o administrativnim granicama dve opštine – Južne i Severne Mitrovice.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter