Izvor:
04.12.2018 u 14:55
0

OSMI PUT ZAREDOM: Merkelova ponovo prva na Forbsovoj listi najmoćnijih žena sveta!

Američki magazin Forbs objavio je listu 100 najmoćnijih žena na svetu za 2018. godinu, na čijem se prvom mestu nalazi nemačka kancelarka Angela Merkel osmu godinu zaredom.

U obrazloženju se navodi da, iako je budućnost Merkelove neizvesna, uzimajući u obzir da se neće kandidovati na izborima 2021. godine, neosporan je uticaj koji ima kao lider Hrišćanskodemokratske unije (CDU) od 2000. godine i kao kancelarka od 2005.

Na drugom mestu se nalazi britanska premijerka Tereza Mej, koja je bila poslednje dve godine na naslovnim stranama zbog pokušaja da spasi pregovore sa EU o Bregzitu.

Na trećem mestu je Kristin Lagard, direktorka Međunarodnog monetarnog fonda, koja je prošle godine bila na osmom mestu "Forbsove" liste.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter