Izvor:
04.12.2018 u 20:09
0

DAČIĆ: Cilj Srbije nije da izaziva probleme sa Prištinom već da vodi dijalog!

Ovo je, u stvari pritisak da mi priznamo Kosovo, ovo je sada pritisak da se kaže situacija je bezizlazna, mi moramo da priznamo Kosovo. Njima ide loše, ni jedan njhov cilj nije ostvaren, rekao je Dačić

Aktuelni potezi Prištine pritisak su na Srbiju da prizna Kosovo, a videćemo kako će međunarodna zajednica da reši ovo pitanje, rekao je obraćajući se Skupštini Foruma žena Socijalističke partije Srbije predsednik te stranke Ivica Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova.

"Želim da vidim kako će međunarodna zajednica sada da reši ovo pitanje Prištine i ovih poreza, oni su ih stvorili oni neka ih rešavaju sada. A sada oni neće da slušaju, a ako neko ne sluša zna se šta mu sleduje", rekao je u Dačić u Kruševcu obraćajući se socijalistkinjama iz cele Srbije, okupljenim na Skupštini Foruma žena.

Ponovio je da socijalisti nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i da ih nikakvi pritisci na to ne mogu naterati.

"Ovo je, u stvari pritisak da mi priznamo Kosovo, ovo je sada pritisak da se kaže situacija je bezizlazna, mi moramo da priznamo Kosovo. Njima ide loše, ni jedan njhov cilj nije ostvaren", rekao je Dačić.

On je kazao da cilj Srbije nije da izaziva probleme sa Prištinom već da vodi dijalog, da se zna da pitanje Kosova nije rešeno te da je "zaslugom ove vlasti, a izmedju ostalog i naše partije, pitanje Kosova ponovo vraćeno na dnevni red".

Govoreći o desetom Kongresu SPS, Dačić je ;kazao da treba osposobiti partiju da gradjanima predstavi programske ciljeve i da ih privuče da na izborima za to glasaju.

"Zbog toga svi mi moramo da budemo posvećeni poslu koji radimo, pogotovu oni koji su na funkcijama ili u državnoj službi", kazao je Dačić.

Na Skupštini Foruma žena SPS-a saopšteno je da to telo podržava kandidaturu Ivice Dačića za predsednika stranke, o čemu će se odlučivati na predstojećem redovnom desetom kongresu SPS-a.

"Želele smo da kažemo u glas da je za nas Ivica Dačić na Kongresu već izabran", rekla je predsedavajuća Skupštinom Foruma žena SPS-a Slavica Đukić Dejanović i dodala da on vodi diplomatiju "na ponos svih nas".

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter