Izvor:
05.12.2018 u 15:47
0

ANA BRNABIĆ ŽUSTRO REAGOVALA NA IZJAVE EDIJA RAME: „Srbija nabavlja kompjutere, oni puške!“

Predsednica Vlade Ana Brnabić nije želela da komentariše medijske navode da Amerikanci šalju oružje u Albaniju, koja je navodno namenjenja vojsci Kosova, ističući da je to ozbiljna tema i da se nada da će biti dovoljno razuma na strani SAD.

– Nadam se da će biti dovoljno razuma na strani SAD da znaju šta je dobro za njihove partnere u Prištini – rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se slaže sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u oceni da formiranje vojske Kosova znači da će Sbrija biti u ćorsokaku i da zbog toga još jednom apeluje "da se prizovu razumu".

Premijerka je kazala da je Srbija ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta vojske i policije, jer su bili devastirani, zato što smo vojno neutralna zemlja, ali i zato što, kada neko zna da smo i u tom smislu jaki i sposobni, onda je to argument više da moraju da sednu i razgovaraju o kompromisu.

– Nadam se da nikada nećemo morati to da upotrebimo, ali nažalost mislim da je to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu. Ne možemo da gledamo kako neko sprovodi novo etničko čišćenje, nove Oluje i ako Edi Rama na njih poziva – rekla je Brnabić.

Kazala je da bi sve evropske lidere upitala šta bi radili da su na njenom mestu.

Ponovila je da je prioritet vlade obrazovanje i digitalizacija i da je u šizofrenoj situaciji da li će neko suprotno svemu normalnom, svim sporazumima, pa i njihovim aktima, da pravi vojsku i 15.decembra da ide da pokori narod samo zato što su Srbi.

Izvor: Tanjug
Foto: sputnjik/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter