Izvor:
07.12.2018 u 13:24
0

NEMA MESTA NESPOKOJSTVU: Srbija najbezbednija u Evropi, želimo još bolje rezultate!

Srbija je najbezbednija zemlja u Evropi, ali trudićemo da ostvarimo još bolje rezultate na tom polju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje novinara kako komentariše pisanje medija da je broj krivičnih dela i ubistava u zemlji u porastu.

– Postoji kampanja u Srbiji u kojoj bi trebalo da se govori o užasnoj nezbezbednosti Srbije. Srbije je danas najbezbednija u Evropi – rekao je Vučić, navodeći zvanične podatke o broju izvešenih krivičnih dela ubistava.

Kako kaže, najlošija u tom pogledu je bila 2001. godina kada je bilo 215 ubistava, 2009. godine je bilo 142 ubistva, dok je najbolja 2107. godina sa 72 ubistva. Kako je rekao, ove godine je bilo 103 ubistva. Podaci pokazuju da je broj ubistava za 30 odsto niži nego pre nekoliko godina, a za 45 odsto je manji u odnosu na 2001. godinu.

– Da li može i mora da bude bolje? Može i mora.Trudićemo se da Srbija bude još bezbednija, da pohapsimo i proteramo koji unose nespokojstvo. Ovo su zvanični podaci, a pitanje je da li neko želi da pravi ovakvu ili onakvu atmosferu – rekao je Vučić.

Nikad ne možemo da budemo zadovoljni, uvek želimo bolje rezultate, zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter