8°C

Beograd

GOTOVI IZBORI: Zatvorena biračka mesta - čekaju se preliminarni rezultati

Biračka mesta na kojima su građani danas na 15 biračkih mesta ponovo glasali za novi saziv republičkog parlamenta zatvorena su u 20 sati, a tokom večeri bi Republička izborna komisija trebalo da izađe sa preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora.

Izbori su ponovljeni na 15 biračkih mesta, na kojima je upisan 19.631 glasač.

Predsednik RIK-a Dejan Ðurđević je rekao je Tanjugu da nije bilo neregularnosti na biračkim mestima i da su ponovljeni izbori sprovedeni u najboljem redu.

Nakon ponovljenih izbora biće poznat definitivan spisak stranaka koje ulaze u novi saziv republičkog parlamenta, a neizvesnost se suštinski tiče samo dve liste koje su oko cenzusa, a pre svega liste DSS-Dveri.

Inače, lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, više nego sve ostale stranke zajedno. SPS je osvojila 10,96 odsto, SRS 8,11 odsto, DS 6,03 odsto, "Dosta je bilo" 6,03 odsto, SVM 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

Glasanje je danas ponovljeno na 15 od ukupno više od 8.000 biračkih mesta u Srbiji - na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva biračka mesta u Beogradu, Jagodini, Vranju i na po jednom u Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Kladovu i Užicu.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Republicka Izborna Komisija

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar